learn to build website and marketing

AutoMLManda: Belajar cara buat website dan online marketing secara percuma


Salam sejahtera kepada rakan semua.

Ini merupakan tutorial dari Automlmanda Mazelan Abas. Anda semua berada di web yang betul kerana web automlmanda Mazelan Abas yang lain-lain ada link yang dah tak boleh guna. Di sini saya dah betulkan semua mengikut link yang terkini. Silalah ambil ilmu dari Sifu Mazelan ini, di mana Sifu sendiri memang mohon semua orang kongsikan ilmu ini kepada ramai kawan-kawan kita yang lain.

Jom belajar buat website sendiri. Kacang je weh!. Website saya hasil dari belajar kat sini:-

www.manualhrd.com
www.panduanbiz.com
www.rahsiahrd.com


(kalau nak belajar dengan saya directly: call/whatsapp: 018 9595 321 Puan Jun)

Terdapat beberapa sebab mengapa ramai orang ingin memulakan perniagaan di internet.
Diantaranya ialah

1. Untuk memasarkan barangan sendiri dan mengembangkan perniagaan yang sedia ada.
2. Untuk mengiklankan perniagaan perkhidmatan yang mereka ada.
3. Untuk mengembangkan perniagaan - affiliate, MLM atau networking mereka.
4. Untuk mencari perniagaan baru bagi meningkatkan pendapatan mereka

Hakikatnya ramai diantaranya yang bukan sahaja gagal untuk mengembangkan perniagaan mereka, bukan sahaja mereka tidak berjaya menambahkan pendapatan sampingan, tetapi mereka kehabisan duit lebih banyak daripada apa yang masuk kedalam poket mereka. Hanya sedikit sahaja yang benar-benar berjaya menjana pendapatan dari internet ini.

Satu kajian terperinci mengenai orang-orang yang berjaya mengaut keuntungan dari internet ini mendapati, perniagaan mereka kebanyakkannya berjalan secara AutoPilot mod. Maknanya ia berjalan dengan sendirinya. Jika mereka terbabit dalam program networking atau MLM, perniagaan itu berkembang dengan sendirinya. Jika mereka terbabit dalam bidang penjualan barangan, semua urusan jual beli akan diuruskan oleh website mereka.

Mereka ini memiliki banyak masa terluang tetapi duit masih mengalir masuk seperti air mengalir kedalam rumah mereka. KESEMUA daripada mereka ini mempunyai beberapa kriteria hebat, tetapi terdapat beberapa kesamaan diantaranya. 


Pertama: Mereka semua tahu bagaimana cara buat website mereka sendiri.
Jika anda tahu cara buat website sendiri, maka dengan mudah anda boleh memasarkan apa jua perniagaan yang anda miliki. Bukan satu perniagaan, malah berbagai-bagai jenis perniagaan. Tidak perlu mengupah orang lain untuk buat website untuk anda. Malah anda akan jadi orang yang terawal dapat menyampaikan maklumat tersebut pada orang lain.

Kedua: Semua mereka yang berjaya ini tahu menggunakan Autoresponder.
Autoresponder adalah tempat untuk anda mengumpulkan pengikut (subscriber atau follower atau list) dan juga alat untuk menghantar email kepada pengikut anda. Jika anda berjaya menguasai ilmu membuat email berjadual ini (atau lebih dikenali sebagai email kempen) maka anda sudah berjaya menjadikan perniagaan anda secara Autopilot - bergerak sendiri dan hasilnya amat-amat memeranjatkan.

Ketiga: Semua mereka tahu membuat marketing di internet.
Marketing adalah alat untuk menyebarkan perniagaan kita, tanpa marketing ia tidak akan diketahui oleh orang lain. Inilah kriteria yang wajib dimiliki oleh seseorang yang ingin menjana pendapatan melalui internet. Tidak kira apa jua perniagaan yang mereka lakukan, samada MLM, Affiliate Program, menjual barang sendiri, memasarkan perkhidmatan sendiri, mereka tidak boleh lari dari perkara tersebut dan mesti menguasainya.

Jadi disini disediakan pelajaran kepada anda untuk menguasai bidang-bidang tersebut secara PERCUMA.

Semoga Berjaya!!.

Daripada:

Junaidah Hamdan
rahsiahrd@gmail.com/ 018 9595 321


#1 Pertama: Belajar cara buat website sendiri

Sebelum anda memulakan pembelajaran cara buat website anda perlu tahu beberapa istilah yang akan sering digunakan didalamnya. Diantara perkataan yang perlu diketahui adalah:

Webhosting: Tapak untuk meletakkan muka surat website
Domain: Nama untuk website
URL : Alamat penuh untuk website anda
Affiliate : Menjadi agen menjualkan produk atau perkhidmatan orang lain dan mendapat komisyen daripadanya.
Control C: Copy
Control V: Tampal
Control A: Pilih Semua
Control Z: Jangan teruskan (undo)

Sekiranya terdapat bahagian yang masih kurang faham, anda bolehlah kemukakan soalan. Klik disini

Untuk memiliki website sendiri, anda perlu sewa tapaknya. Terdapat tapak ini ada yang percuma seperti blogspot, weebly, webstart dan lain-lain. Ada yang murah dan ada yang mahal. Bergantung kepada keluasan tapak yang ingin anda sewa. Kebanyakkan sewanya perlu dibayar setiap tahun. Ada juga syarikat yang mengenakan bayaran setiap bulan. Jadi terpulang kepada anda dimana untuk menyewa tapak tersebut, samada yang percuma atau yang murah. Samada bayar sewanya secara tahunan atau bulanan. Setiap pilihan tersebut ada baik dan buruknya.

Kelebihannya web yang percuma adalah ianya percuma, simple. Keburukannya adalah website anda tidak kelihatan profesional kerana anda terpaksa memakai nama mereka. Contohnya jika anda menggunakan hosting blogspot, anda perlukan letakkan nama web anda bersama nama mereka, seperti Myname.blogspot.com atau MyMall.weebly.com. Manakala hosting murah pula, kelemahannya, anda perlu bayar terlebih dahulu yuran tahunan, tunggu sehari dua, barulah anda boleh memulakan buat website anda. Adakalanya server mereka kurang memuaskan, sering berlaku kerosakan keatas server mereka, jadi sering website anda tiada didalam internet.

Sekiranya anda memiliki perniagaan tertentu dan ingin buat website sendiri, saya mencadangkan anda menyewa tapak di sebuah company web hosting bernama GDI (Global Domain Internasional). Keburukkan menyewa domain disini ialah, ia agak mahal sedikit berbanding webhosting company yang lain. Manakala kelebihannya banyak, diantaranya ialah kita boleh bayar sewa secara bulanan iaitu $10 (USD) setiap bulan. Kedua, jika kita menyewa domain yang berakhir dengan dotWS (bukan dotCOM atau dotNet), maka kita akan mendapat percubaan 7 hari percuma. Server di GDI amat memuaskan, jarang sekali down. Bahagian yang paling menarik adalah dalam masa yang sama mereka juga membenarkan kita menjalankan program affiliate.

Bahagian 1: Jika anda ingin menyewa tapak website di Internet Webhosting Malaysia,  klik link pendaftarannya disini.


Setelah anda memiliki webhosting sendiri, anda memerlukan perisian untuk buat website. Contohnya jika anda ingin membuat surat, anda memerlukan perisian MicroSoft Words. Jika anda ingin membuat presentation, anda memerlukan perisian Microsoft PowerPoint. Jika anda ingin membuat technical drawing, anda memerlukan perisian AutoCad. Jika anda ingin buat website anda memerlukan perisian seperti Dreamweaver, FrontPage atau NVU. Disebabkan perisian NVU itu percuma, maka didalam pelajaran kali ini, saya akan berkongsi dengan anda cara buat website menggunakan perisian NVU. Oleh itu langkah seterusnya, download NVU secara PERCUMA dari internet. Sila klik disini untuk download NVU.

Semasa kita buat website didalam NVU komputer kita, maka hanya kita seorang sahaja yang dapat melihat file tersebut. Tetapi apabila file tersebut dihantar ke tapak hosting, ini bermakna ia sudah berada didalam internet dan mempunyai URL nya sendiri. Jadi tugas memindahkan file dari komputer kita ke tapak hosting memerlukan perisian yang lain. Disini saya menggunakan perisan FilleZilla untuk tugasan tersebut. Perisian ini juga boleh diperolehi dengan percuma.
Sila klik disini untuk download perisian FileZilla.

Perisian NVU untuk membuat website sudah ada, filezilla sudah ada, webhosting sendiri pun sudah ada, mari kita memasuki pelajaran yang lebih menarik. Mula buat website anda sendiri.

Bahagian 2: Membiasakan diri dengan perisian NVU dan button yang ada didalamnya. Lihat Video
AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 3:
Bermain dengan huruf. Lihat VideoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 4
Memindahkan/transfer file ke tapak hosting dan melihatnya diinternet. Lihat VideoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 5: Cara memasukkan gambar dari internet. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 6: Cara memasukkan gambar dari komputer anda. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 7: Cara memasukan video serta Teknik embed. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Teknik Embed
1. Dapatkan HTML Code
2. Sediakan table didalam NVU
3. Klik sekali didalam table tersebut, klik Insert, klik HTML
4. Dan PASTE kan code tadi.

Bahagian 8
:
cara buat website kedua, ketiga dan seterusnya. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 9: Kefahaman mengenai URL. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 10: Membuat link diantara website yang anda miliki. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 11: Cara membina logo, banner atau header anda sendiri. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 12: Cara menggunakan table. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 13: Cara buat website yang tersusun dengan menggunakan table. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 14: Cara meletakkan background. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 15: Cara mengubah suai page title. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 16: Cara membuatkan perkataan berkelip-kelip Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 17: Cara meletak marquee tulisan atau gambar. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
<marquee behavior="scroll" direction="left" scrollamount="4">Masukkan Pesanan Anda disini</marquee>

Bahagian 18
: Cara copy website orang lain.
Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 19: Cara meletakkan favicon. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
<link rel="shortcut icon" href="URL image anda">

Bahagian 20
: Cara meletakkan tarikh dalam tulisan atau bentuk jam.
Siapkan satu table dan gunakan teknik embed, insert-html code yand diberikan disini. Klik Disini
Ia tidak akan kelihatan di NVU, tetapi akan dilihat di dalam internet selepas anda upload.

Bahagian 21: Cara memasukan borang pesanan atau feedback. Klik Video di sini
Ikut arahan daripada website ini dan gunakan teknik embed. Klik Disini

Bahagian 22: Cara memasukkan pengira pengunjung (Counter)  Klik di sini
Buka google.com dan search untuk key words "Free html counter" dan anda boleh pilih mana2 website yang memberikan counter percuma. Juga gunakan teknik embed.
Web Counter


Bahagian 23: Cara memasukkan Dropdown Menu.
Juga gunakan teknik embed. Klik di sini
Dapatkan code di sini http://www.flashvortex.com/Drop-Down-Flash-Menu-Generator

Bahagian 24: Cara memasukkan Scroll Box. Juga gunakan teknik embed.
Klik disini untuk Klik di sini

HTML code:  <div style="width:150px;height:150px;line-height:3em;overflow:scroll;padding:5px;">
This 'div' element uses 'overflow:scroll' to create scrollbars.
</div>

HTML code tambahan: Klik Di sini

Nanti hasilnya seperti dibawah ini
Masukkan penerangan anda yang panjang disini. Gunakan teknik embed. Buatkan satu kotak (table), masukkan diruangan ini. Untuk lebih mudah copy paste di notepad dahulu. Selepas siap maklumat yang ingin anda masukkan disini, sila gunakan teknik embed, iaitu klik insert dan klik html. Masukkan kesemua kod ini.

HTML code untuk masukkan document.pdf
<table style="width: 1060px; height: 403px;"
 border="0" cellpadding="10">
              <tbody>
                <tr>
                  <td align="center">
                  <p class="MsoNormal"
 style="line-height: normal; margin-bottom: 0.0001pt;"
 align="center">
<font face="Arial" size="2">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font><font
 style="font-size: 11pt;" face="Arial"><a
 href="http://www.panduanbiz.com/ebookjaguhbisnes/Ceklist%20Jaguh%20Bisnes%20Dari%20Rumah-%20E%20book%20Utama%20%281%29.pdf">
<iframe
 src="http://www.panduanbiz.com/ebookjaguhbisnes/Ceklist%20Jaguh%20Bisnes%20Dari%20Rumah-%20E%20book%20Utama%20%281%29.pdf"
 name="I1" align="middle" frameborder="0"
 height="400" width="800"></iframe></a></font></p>
                  </td>
                </tr>
              </tbody>
            </table>


*tukar file pdf kepada document.pdf anda.   Jika anda nak ebook lengkap boleh ke www.panduanbiz.com


Bahagian 25: Cara divert ke website yang lain. Klik Di sini
Ini mungkin terjadi sekiranya anda tidak lagi menggunakan URL anda.Sebagai contoh :
http://www.domainanda.com/kedaionline tetapi anda telah menutup jualan melalui URL tersebut dan dalam masa yang sama anda ingin mempromosikan produk anda yang lain. Jangan buang folder tersebut, sebaliknya anda gantikan dengan 1 page yang akan membawa pelawat website anda ke URL yang anda kehendaki.


HTML Code:
<meta http-equiv="Refresh" content="0; URL=masukkan URL yang ingin anda bawa di sini">
Paste kan kod html di atas di antara <head> dan </head> di bahagian source, kemudian savekan page itu dan upload.

Bahagian 26: Cara mengurangkan saiz image
Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 27Kesilapan yang sering dilakukan diperingkat awal semasa belajar cara buat website
Kesilapan #1. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
4.1 Tidak boleh connect didalam file ZIlla.
4.2 Tidak menjumpai didalam internet website yang anda cipta, salah taip url atau upload salah fail.

Kesilapan #2. Lihat video
AutoMLMAnda buat website dan online marketing
4.3 Gambar tidak keluar setelah upload ke tapak domain.

Bahagian 27: Untuk mengelakkan website kita dari di copy oleh orang lain atau webmaster yang lain. Lihat Video

Masukkan code ini : <!-- disable copy
<!- START disable copy paste --><script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'/><script type='text/javascript'> if(typeof document.onselectstart!=&quot;undefined&quot; ) {document.onselectstart=new Function (&quot;return false&quot; ); } else{document.onmousedown=new Function (&quot;return false&quot; );document.onmouseup=new Function (&quot;return false&quot;); } </script><!-- End disable copy paste -->

Disable right click code: Klik Di sini


Boleh rujuk di link ini


Bahagian 28: Untuk menjadikan Video youtube kita autoplay didalam website.
Contohnya dapatkan Embed HTML Code dari Youtube telebih dahulu:

<iframe title="
AutoMLMAnda" width="425" height="349"
src="http://www.youtube.com/embed/Yne_ISg8lsw?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pastekan terlebih dahulu code ini pada notepad dan tukarkan rel=0 kepada autoplay=1 Maka HTML Code tersebut seharusnya menjadi seperti ini:

<iframe title="AutoMLMAnda" width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Yne_ISg8lsw?autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Gunakan teknik embed untuk memasukkan code ini kedalam website anda.

Bahagian 29: Teknik untuk memasukkan FREE FLAQ COUNTER ke dalam website anda.
SILA KLIK DISINI
Nanti didalam website anda akan mempunyai counter flag seperti ini
AutoMLMAnda buat website dan online marketing

Bahagian 30:  Pasang Iklan Nuffnang Di Bawah Tajuk Post (Blogger) lihat video


#2 Kedua: Belajar menggunakan Autoresponder
# Bahagian in masih dalam proses pembikikan video

Apa itu AutoResponder?
Lihat VideoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Autoresponder merupakan alat untuk mengumpulkan data pengikut (follower atau subscribers) dan juga sistem penghantaran email marketing atau email kempen yang telah kita karang terlebih dahulu secara berjadual atau secara serentak.
(Robot Penghantar Email).

Kita boleh siapkan berapa banyak sekali pun email tersebut dan setelah selesai barulah kita mengarahkan autoresponder kita menghantar email tersebut mengikut hari yang telah kita tetapkan. Setting perlu dilakukan sekali sahaja dan selepas itu autoresponder atau pun robot penghantar email ini akan melakukan tugas menghantar email-email promosi secara automatik walaupun ketika kita tidur.

Perkhidmatan Autoresponder ini biasanya dikenakan charge oleh pengendalinya. Contohnya seperti Awaber lebih kurang USD20, Trafficwave USD18, iContact USD10,  JangoMail USD25, GetResponse USD10 setiap bulan, Constant Contact USD15. Cuma didalam website ini saya akan menerangkan penggunaan autoresponder dengan menggunakan pengendali Trafficwave

Sebelum anda pergi lebih jauh lagi didalam proses pembelajaran autoresponder ini, sila
Lihat VideoAutoMLMAnda buat website dan online marketing ini terlebih dahulu untuk memahami istilah-istilah penting dan sering digunakan kemudian. Diantaranya:
Capture Form, Web Form, Subscribe, Opt-In, Landing Page, Squeeze Page, Confirmation, Confirmation Link, Thank You Page.

Sekiranya semasa anda belajar disini terdapat bahagian yang masih kurang faham, bolehlah kemukakan soalan. Klik disini

Bahagian 2.1: Cara untuk mendaftar Autoresponder Trafficwave Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Saya akan ajar directly: Pendaftaran Autoresponder Trafficwave di sini. (guna refferal dari saya ya: manualhrd)

Bahagian 2.2: Cara untuk upgrade ke akaun berbayar. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Member area Trafficwave. Klik disini
Bahagian 2.3
: Cara untuk setting email kempen yang pertama.
Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing 
Bahagian 2.4: Cara untuk buat email atau letter didalam email kempen Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing 
Bahagian 2.5: Cara untuk memasukkan capture form kedalam landing page. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing 
Bahagian 2.6: Cara untuk menyambung semula letter didalam group tertentu. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 2.7: Cara untuk buat broadcasting. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
Bahagian 2.8: Cara untuk edit atau delete letter. Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing
 
#3 Ketiga: Daftar PAYPAL 

Untuk memudahkan anda membuat pembayaran dan penerimaan pembayaran dari pelanggan anda, dan juga untuk mengelakkan dari kita mendedahkan kredit atau debit kad kita, kepada pihak lain, amat digalakkan supaya anda mempunyai kedua-dua akaun didalam bank online ini. Ia amat mudah untuk membuat segala urusan kewangan didalam dan diluar negara.

Sekiranya semasa anda belajar disini terdapat bahagian yang masih kurang faham, bolehlah kemukakan soalan.              
Wssp 018 9595 321


Bahagaian 3.1 Mengenai PayPal

AutoMLMAnda belajar buat website
+ Kelebihan menggunakan paypal ialah kemudahan untuk menghantar duit atau membuat pembayaran tanpa perlu mendedahkan maklumat kredit atau debit kad kita.
+ Mudah juga untuk menerima pembayaran kerana hanya menggunakan email address sebagai akaun number.
+ Kita juga boleh meletakkan banner untuk memudahkan pembeli membuat pembayaran melalui website kita.
+ Yang paling menarik, jika kita ingin withdraw duit dari Paypal ke akaun bank kita, ia hanya mengambil masa dalam 3 atau 4 hari sahaja. Sangat cepat berbanding AlertPay.
+ Pendaftaran untuk membuka akaun PayPal adalah percuma. Klik disini untuk Daftar akaun PayPal

-Kelemahan, proses pendaftarannya agak cerewet sedikit, kerana perlukan kod pengesahan, tetapi sesiapa yang menggunakan online banking seperti maybank2u, CIMB-click, e-Eon etc, ia amat mudah kerana kod tersebut ada didalam credit history.


#4 Keempat: Online Marketing


Tanpa marketing walau hebat bagaimana sekali pun website anda, walau cantik dan canggih mana pun, sekiranya tiada pelawat, maka usaha anda akan sia-sia. Ilmu cara buat website seumpama anda membuka kedai. Anda boleh lengkapkan kedai, cantikkan kedai, letak pekerja yang ramai, letak signboard yang besar, tapi kalau tiada siapa yang datang ke kedai anda, anda tetap rugi. Maka ilmu marketing adalah satu ilmu untuk menarik orang datang ke kedai. Supaya orang boleh datang berbondong-bondong ke kedai kita. Pelajarilah ilmu marketing dengan tekun.

Sekiranya semasa anda belajar disini terdapat bahagian yang masih kurang faham, bolehlah kemukakan soalan.               Wssp 018 9595 321

Bahagaian 4.1 Daftar web anda di dalam search engine
Daftar website anda ke kedua-dua search engine pencari terbesar iaitu google dan yahoo, jika tidak website anda tidak akan dijumpai didalam engine pencari tersebut dan ia percuma. Sekiranya anda sudah memiliki website sendiri, ini tidak bermakna website anda akan tersenarai didalam google atau yahoo. Anda kena daftar dulu baru tersenarai. Disini saya berikan link untuk anda senaraikan website anda.
2.1 Daftar untuk Google. Klik disini
2.2 Daftar untuk Yahoo
. Klik disini

Bahagaian 4.2 Gunakan Facebook sepenuhnya
Jika anda masih belum memiliki akaun facebook, daftar dahulu satu akaun disini. Klik Disini
Gunakan fan page untuk mengiklankan website anda.
Lihat videoAutoMLMAnda buat website dan online marketing

Bahagaian 4.3 Gunakan video popular untuk tujuan promosi.

Gunakan video yang popular untuk menjadi video anda dan letakkan annotation.
-In merupakan cara yang paling mudah untuk membuat iklan landing page anda. Pertama sekali cari video yang popular didalam youtube, contohnya video lawak, akademi fantasia, raja lawak atau lagu.

-Download video dari youtube ke server anda menggunakan youtube downloader atau anda boleh gunakan apa jua perisian yang lain untuk download video youtube.  Untuk mendapatkan Youtube Downloader  - Klik disini dan savekan filenya serta install di komputer anda.

-Upload kedalam youtube menggunakan account anda. Selepas upload pergi ke myvideo. 

Bahagaian 4.4 Gunakan tandangan
Gunakan tandangan pada email, forum, artikel anda dan vacation respond anda. Lihat video
AutoMLMAnda buat website dan online marketing
Tandatangan, anda boleh gunakan ia sebagai alat promosi didalam email anda. Contohnya jika saya menghantar email kepada orang lain atau menyertai mana2 forum, saya sentiasa sertakan tandatangan ini.

Bahagaian 4.5 Promosikan di iklan percuma.
Daftarlah di iklan percuma di Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura.
Salah satu cara mudah untuk mengiklankan landing page anda adalah dengan mendaftar ke dalam web pengiklanan percuma. Apa yang perlu anda lakukan adalah

-Pergi ke google search engine dan masukkan keyword ini : "Free Classified Malaysia" contohnya, atau
"iklan percuma Indonesia", dengan cara ini ia akan membantu mengembangkan ahli yang akan subscribe kedalam network anda.

-Register kesemua iklan percuma yang anda jumpa di search engine Google pada muka surat pertama dan kedua, menggunakan user dan password yang sama untuk kesemua laman web iklan percuma tersebut supaya mudah untuk anda login kemuadian.

-Siapkan lebih kurang 10 iklan yang berlainan tetapi menjurus kepada orang untuk mendaftar kedalam landing page anda didalam notepad, kemudian hantar kesepuluh-sepuluh iklan tersebut kesetiap satu web iklan percuma itu. Maknanya satu web iklan percuma hantar 10 iklan.

Bahagaian 4.7 Promosikan secara Auto-Blast ke semua social networking.
Cara ini merupakan cara yang sangat berkesan tetapi tak ramai yang tahu. Ramai orang jika mereka ingin mengiklankan sesuatu mereka akan buka facebook dan tembak. Jika mereka ada twitter mereka akan buka twitter dan tembak disitu. Jika mereka ada fanpage facebook, mereka akan buka dan menembak di page tersebut. Sebenarnya ada cara tertentu anda boleh tembak sekali dan iklan anda akan keluar disemua social marketing tersebut. Tapi ia masih ada kelemahan, dimana jika anda ingin menembak iklan anda, anda masih kena buka website tersebut dan tembak. Jadi dengan cara Auto-Blast ini, anda boleh schedule kan iklan anda dan ia akan tembak setiap hari sampai bila-bila kesemua social networking yang telah anda sertai, tanpa anda perlu membuka internet lagi. Anda bolehlah pergi bercuti kemana-mana, iklan anda akan berjalan setiap hari. Maka iklan anda juga menjadi autopilot.
 
Teknik ini agak sukar sedikit untuk buat settingnya, jadi jika ada yang berminat menggunakan teknik ini dan jika ingin saya yang tolong settingkan, saya kenakan sedikit bayaran iaitu RM100 upah setting. Dan apa yang perlu anda lakukan adalah register kesemua social networking ini terlebih dahulu.

1. Register Facebook (kalau dah ada satu pun dah cukup). Jika belum ada Klik Disini
2. Jika masih belum ada fanpage, buat satu fanpage untuk perniagaan anda. Klik sini
3. Register Linkedin. Klik Disini
4. Register gmail (kalau dah ada satu pun memadai) dan login kedalam email gmail anda, lihat disebelah kiri ada perkataan buzz dan register disitu.
5. Register Twitter, jika belum ada Klik Disini

Selepas siap register untuk kesemuanya, siapkan sekurang2nya 3 iklan bisnes anda yang berlainan bersama dengan URLnya sekali. Jika berminat untuk berlajar secara personal coaching di lokasi Seri Iskandar, Perak atau on line coaching melalui 018 9595 321i, anda boleh menghubungi saya ditalian 018-9595 321 atau dengan menghantar email ke rahsiahrd@gmail.com

#5 Kelima: Tips dan Panduan

Bahagian 5.1: Mengenai Program Affiliate Internet Webhosting Malaysia (IWM)

Internet Webhosting Malaysia juga menjalankan affiliatenya sendiri, ini bermakna jika anda mengajak rakan-rakan yang berminat buat website, eloklah minta mereka mendaftar melalui link affiliate anda, sekurangnya IWM. Daftar disini


Bahagian 5.2: Mengenai Program Affiliate Trafficwave

Trafficewajuga juga mempunyai affiliate program mereka sendiri, jadi sekiranya anda sudah menjadi pengguna Trafficwave dan ingin berkongsikan pengetahuan yang hebat ini kepada sahabat anda lain yang juga ingin menggunakan perkhidmatan autoresponder ini, elok anda daftar di sini dahulu. Setelah itu anda akan diajar terus oleh pihak trafficwave atau anda boleh tel saya terus Puan Junaidah 018 9595 321


#6 Keenam: Copy website ini menjadi website anda

Jika anda ingin menjadikan website ini menjadi website anda, dan anda boleh mempromosikannya untuk menyebarkan ilmu pembelajaran mengenai cara buat website dan online marketing kepada orang lain, jika ada yang menyertainya melalui GDI dan trafficwave, anda boleh menjana sedikit income melalui program affiliate mereka.

Sila ikuti langkah yang diberikan:
1. Buatkan satu email kempen terlebih dahulu menggunakan trafficwave.

2. Buat satu landing page.
Jika anda ingin buat sendiri landing page itu lebih baik, tetapi jika anda ingin menggunakan landing page saya, ikuti langkah yang diberikan.
2.1 Buka NVU
2.2 Klik di file > Open web locatioan > Masukkan url ini http://www.panduanbiz.com/belajarweb.html> Klik Create
2.3 Masukkan capture form html code yang anda perolehi dari trafficwave dan inset HTML pada kotak yang disediakan
2.4 Save dan upload ketapak domain anda.

3. Buat satu page utama.
Jika anda ingin buat sendiri page utama itu lebih baik, tetapi jika anda ingin menggunakan page utama saya, ikuti langkah yang diberikan.
3.1 Buka NVU
3.2 Klik di file > Open web locatioan > Masukkan url ini 
http://www.panduanbiz.com/belajarweb.html > Klik Create
3.3 Save dan upload ketapak domain anda.

4. Sekarang anda sudah boleh mempromosi landing page keseluruh dunia Melayu.

5. Jika anda masih menghadapi masalah untuk setting website automlmanda ini, anda boleh dapatkan bantuan dengan menghantar maklumat dibawah ke email rahsiahrd@gmail.com (Perkhidmatan ini adalah percuma)

Maklumat yang dikehendaki:
a. Username dan password untuk internet Webhosting Malaysia
b. Username dan password untuk Trafficwave. (Trafficwave hendaklah yang berbayar, jika yang percuma saya tak mahu buatkan, kerana, bila dah penat buat, selepas tempoh tersebut ia tidak boleh digunakan, penat je saya buatkan)
c. Iklan perniagaan utama anda disertakan dengan URLnya sekali.

#7 Ketujuh: Dengar dahulu iklan utama penaja anda.
Tukar kepada perniagaan utama anda

1. Ingin menghadiri kursus belajar membina website, sila lawati website ini atau email pertanyaan ke rahsiahrd@gmail.com
 Klik Disini

 

cara buat website

Terima kasih dan kredit bebanyak kepada Sifu Mazelan Abas yang sudi memberi ilmu ini untuk semua orang dan copy semua teks dari website beliau. Tukar teks dan link mana yang perlu sahaja. Anda juga boleh buat seperti saya kerana memang Sifu Mazelan Abas nak kongsi kepada ramai orang. Jasa dan kebaikan sifu Mazelan hanya Allah Swt yang boleh membalasnya.


Copyright©2017 panduanbiz.com All Rights Reserved